• 14 listopada 2024

Przygotowanie spiżarni do realizacji celów

Przygotowanie spiżarni do realizacji celów

Posted on Styczeń 16, 2014 by Lauren Updyke. This entry was posted in Dobrze się odżywiać. Bookmark the permalink.

Mamy już połowę stycznia. Jeśli podjąłeś noworoczne postanowienie, czas się skupić. Jeśli jesteś taki jak ja i uczyniłeś zdrowe odżywianie jednym ze swoich celów na 2014 rok, to gratuluję! Jest to całkowicie możliwe dzięki planowaniu. Eek!!! Planowanie? Tak, planowanie. Mój cel w tym roku to jest planowanie lepiej tak, że nie jestem dzwoniąc mój mąż w drodze do domu, aby odebrać niektóre take out. Chciałabym podzielić się kilkoma moimi ulubionymi niezbędnymi rzeczami do przygotowania spiżarni i zachęcam Cię do wypróbowania ich.

Pierwsza część plan jest tworzyć tygodniowych menus na weekendzie i wtedy robić mój grocery zakupy. To jest zawsze mój problem. Pędzę do sklepu spożywczego bez listy i bez tygodniowego menu. Z listą będę mieć wszystko co potrzebuję zrobić ZDROWĄ kolację każdej nocy dla mojej rodziny.

Sprawdź moją obecną spiżarnię - potrzebuje pracy na tak wielu poziomach.

Robię mój best utrzymywać czipsy, ciasteczka, sodę i cukierki z mój spiżarni zmniejszać pokusę. Jeżeli oni są w mój spiżarni, dzwonią mój imię!

Zamiast tego, spróbuj tych opcji ...

  1. Mrożone warzywa: Są one pożywną, ekonomiczną alternatywą dla świeżych warzyw. Dodaj warzywa do sosów i zup, aby zwiększyć wartość zdrowotną i zmniejszyć kalorie / porcję. Niektóre mają ciekawe sosy, które mogą dodać smaku, ale pamiętaj, że sosy zwykle oznaczają dodatkowe kalorie i sód.
  2. Pomidory w puszce: Całe, pokrojone w kostkę, przecier, sos i pasta wszystkie zawierają likopen, silny przeciwutleniacz. Dodaj je do zup, gulaszów i sosów, aby zwiększyć wartość odżywczą. Upewnij się, że kupujesz pomidory w puszce bez dodatku soli.
  3. Fasola w puszce: Szybki sposób na dodanie białka i błonnika do każdego posiłku. Kupuj fasolę bez dodatku soli, a przed użyciem odcedź ją i opłucz.
  4. Niskosodowy kurczak w puszce, tuńczyk i łosoś: Pełne białka i może być szybki zdrowy kanapkę lub umieścić nad jakimś zieleni. Pyszne!
  5. Makaron pełnoziarnisty: Sparuj z warzywami, fasolą z puszki (jak fasola garbanzo), odrobiną oliwy z oliwek i octu balsamicznego i masz zdrowy posiłek gotowy w krótkim czasie.
  6. Płatki owsiane: Spróbuj steel cut lub old fashioned rolled oats. Płatki owsiane to pełne ziarno, a zawartość rozpuszczalnego błonnika korzystnie wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu. Możesz ją przyrządzić z mlekiem o niskiej zawartości tłuszczu lub beztłuszczowym zamiast wody, aby zwiększyć spożycie wapnia i wystarczy kilka minut w mikrofalówce, aby uzyskać szybkie zdrowe śniadanie lub przekąskę. Dodaj kilka świeżych owoców i kilka orzechów, aby uzyskać pełnowartościowy posiłek.
  7. Orzechy, nasiona i suszone owoce: Są ładowane witaminami, minerałami i błonnikiem, ale są również ładowane kaloriami, więc obserwuj swoje porcje. Dodaj je do swojej owsianki lub jogurtu, aby stworzyć bardziej treściwą przekąskę.
  8. Mrożone ryby: To może być wygodny, zdrowy posiłek. Mrożone ryby będą rozmrażać się szybko w zimnej wodzie. Upewnij się, że kupujesz zwykłe mrożone ryby, a nie panierowane lub przyprawione. Dodaj porcję brązowego ryżu i mrożonych warzyw na kolorowy, szybki i zdrowy posiłek.

OK! Morał z tej historii jest taki, że planujesz swoje posiłki tak bardzo jak to możliwe i wypychasz swoją spiżarnię zdrowymi smakołykami. Więc tutaj jest twoje wyzwanie. Prześlij zdjęcie swojej spiżarni w ciągu najbliższych dwóch tygodni, wysyłając mi je na adres updykl@uw.edu. Najlepsze zdjęcie przed i po wygra koszulkę Whole U!

Czy masz jakieś wskazówki dotyczące przygotowania spiżarni? Zostaw je w komentarzach!

Share :

Komentarze (0)

Zostaw komentarz

Może Cię zainteresować

Jarmuż. Muszę?

Jarmuż. Muszę? Posted on August 25, 2014 by Blair Maurer. This entry was posted in Dobrze...