• 20 kwietnia 2024

Siedem oświecających książek o odżywianiu

Siedem oświecających książek o odżywianiu

Posted on March 5, 2015 by Eileen Harte. This entry was posted in Eating Well and tagged zdrowe gotowanie, zdrowe odżywianie, cała żywność. Bookmark the permalink.

W marcu obchodzimy Narodowy Miesiąc Żywienia w University Book Store. Oto siedem z naszych ulubionych lektur, które pomogą Ci jeść bardziej odżywczo każdego dnia.

Whole: Rethinking the Science of Nutrition przez T. Colin Campbell, PhD z Howard Jacobson, PhD

W kontynuacji swojego bestsellerowego China Study, T. Colin Campbell kontynuuje swój przekonujący argument za odżywianiem w oparciu o całą żywność, a nie pojedynczy składnik. Opierając się na latach badań, książka ta nie dostarczy ci przepisów ani wskazówek, ale to, co daje, to głęboko fascynujące ujęcie nauki stojącej za jedzeniem jako medycyną i roli pełnowartościowych pokarmów w ogólnym stanie zdrowia.

Odżywianie z pasją Jennifer Adler, MS, CN

Mieszając potężną historię osobistego uzdrowienia z łatwą do zrozumienia nauką i przyziemnymi informacjami o diecie, ten nowy elementarz zdrowego życia autorstwa dyplomowanej dietetyczki Jennifer Adler skupia się na trawieniu, równowadze i pełnych pokarmach. Podkreślając mnogość zdrowej żywności i jej związek z dobrym samopoczuciem, Adler inspiruje czytelników do przyjęcia i korzystania z ich potężnych właściwości leczniczych.

Czy to jest to, co właśnie włożyłeś do ust? Patrick Di Justo

Czy jesteś bardziej zmotywowany, by dobrze się odżywiać, odkrywając, jak wiele rzeczy, które jesz, może być dla ciebie szkodliwych? Pełne dziwnych faktów i szeroko zakrojonych badań, to zabawne i pouczające spojrzenie na to, co naprawdę znajduje się w rzeczach, które jemy - napisane przez Patricka Di Justo z magazynu Wired - pomoże ci nie tylko rozszyfrować etykiety żywności, ale także odpowiedzieć na pytania w rodzaju: "Jeśli nie mogę uwierzyć, że to nie jest masło, to co nim jest?".

Clean Eats Alejandro Junger, MD

W swoich bestsellerowych książkach Czyste i czyste jelita, kardiolog Alejandro Junger wytropił większość dzisiejszych dolegliwości z powrotem do podrażnionych układów trawiennych i zaproponował program oczyszczania z toksyn jako rozwiązanie. W tej nowej książce kucharskiej Junger przedstawia zdrowe przepisy - od opcji wegańskich po menu dla miłośników mięsa - na czyste odżywianie, naturalną detoksykację i uzdrowienie wielu problemów zdrowotnych.

Łatwe odżywianie przeciwzapalne Michelle Babb, MS, RD, CD

Z ostatnich badań łączących trwały stan zapalny z różnymi problemami zdrowotnymi i poważnymi chorobami, diety przeciwzapalne bogate w kwasy omega-3 i przeciwutleniacze są w centrum uwagi. Napisana przez dietetyczkę z Seattle, Michelle Babb, ta najnowsza książka sprawia, że odżywianie przeciwzapalne staje się zrozumiałe i trwałe dzięki jasnym wyjaśnieniom, łatwemu do wykonania programowi oczyszczania organizmu oraz 75 pysznym przepisom na dania przeciwzapalne.

Wyzwanie 52 nowych pokarmów Jennifer Tyler Lee

Masz zamiar przygotowywać zdrowsze posiłki dla swojej rodziny, ale masz wybredne dziecko (lub dorosłego), które sprawia, że jest to prawie niemożliwe? Jennifer Tyler Lee rozumie. W swojej rewolucyjnej książce kucharskiej/52-tygodniowym przewodniku po posiłkach/zabawnej grze rodzinnej, sprawia, że jedzenie warzyw staje się świetną zabawą, próbowanie nowych potraw przygodą, a zdrowe jedzenie i gotowanie aktywnością, w której każdy będzie chętnie uczestniczył.

Gotowane Michael Pollan

Znany z bestsellerowych książek W obronie żywności i Dylemat wszystkożercy, Michael Pollan stał się współczesnym autorytetem w dziedzinie żywności, jej wpływu na nasze zdrowie oraz politycznych, ekonomicznych i środowiskowych implikacji. W swojej najnowszej książce Pollan bada praktykę gotowania i konserwowania, ujawniając, jak przygotowywanie własnego jedzenia pomaga nam nie tylko chronić jego wartość odżywczą, ale także łączyć się z ziemią i innymi ludźmi, inspirując nas do ponownego podjęcia gotowania dla siebie.

Aby sprawdzić te książki i inne, zatrzymaj się w każdym z naszych sklepów lub kup online na ubookstore.com dzisiaj!

Dziękujemy University Book Store za inspirowanie nas tymi zdrowymi lekturami! Czy jesteś gotowy, aby uczcić Narodowy Miesiąc Żywienia poprzez wypróbowanie kilku nowych przepisów? Dołącz do Marcowego Odliczania Kulinarnego, aby otrzymywać porady i wskazówki kulinarne wysyłane bezpośrednio do Twojej skrzynki pocztowej.

Share :

Może Cię zainteresować

Jarmuż. Muszę?

Jarmuż. Muszę? Posted on August 25, 2014 by Blair Maurer. This entry was posted in Dobrze...