Mini Savory Tarts: Przepisy szefowej kuchni Tracey na wakacyjne przyjęcia
Mini Savory Tarts: Przepisy szefowej kuchni Tracey na wakacyjne przyjęcia
Posted on Grudzień 23, 2015 by Chiara Iacoviello. This entry was posted in Dobrze zjeść. Bookmark the permalink.
Czy organizujesz wkrótce świąteczne przyjęcie i potrzebujesz inspiracji na menu? My zdecydowanie wyszliśmy zainspirowani po wzięciu udziału w pokazie gotowania Szefa Kuchni Tracey MacRae w Chef's Table w Lander Hall w zeszłym tygodniu.
Szefowa Tracey, szefowa kuchni w dziale mieszkalnictwa i usług żywieniowych na kampusie, nie tylko gotuje bosko, ale również z przyjemnością obserwuje nas w kuchni. Nauczyła nas, jak zrobić różne pikantne tarty, idealne na świąteczne przyjęcia.
Zaczynasz od niewypieczonych, niesłodzonych, kupionych w sklepie foremek do tart, dodajesz kilka składników, zalewasz kremem i pieczesz, aż się zrumienią. Pół godziny później będziesz mieć piękne i pyszne tarty gotowe do zaimponowania! Szefowa kuchni Tracey zachęcała nas do eksperymentowania i wypełniania tart tym, na co akurat mamy ochotę, ale oto niektóre z jej ulubionych nadzień.
- Pieczone czerwone winogrona, rozmaryn i kozi ser
- Dżem bekonowy z karmelizowaną cebulą i gorgonzolą
- Grzyby, gruyere, gruszka i tymianek
- Wędzony cheddar, kiełbasa andouille z kurczaka i cebula
Heidi Berrysmith z UW-IT napisała tak po uczestnictwie w pokazie: "OMGosh, degustacje podczas tego pokazu były tak dobre!!! Szefowa kuchni Tracey sprawia, że gotowanie wydaje się być zabawą, daje nam profesjonalne wskazówki, ale także praktyczne zastosowania i zamienniki. Podoba mi się, że ten zestaw można przygotować z wyprzedzeniem i szybko złożyć. Właśnie to planuję przynieść na świąteczny brunch!".
Czy jesteś gotowa zaimponować swoim gościom pięknym i pysznym zestawem przystawek na następnym przyjęciu świątecznym? Kliknij tutaj, aby pobrać przepisy.
Ogromne podziękowania dla szefa kuchni Tracey i działu usług mieszkaniowych i żywieniowych za kolejną wspaniałą prezentację kulinarną!